torstai 20. tammikuuta 2011

Hamppu vs. virkavallan pamppu

Se ei ole mikään salaisuus.

Matsutake on ihan hampuissa. Se laittaa hamppua leivän päälle, pizzapohjiin ja valmistaa siitä omituista raakapuuroa chiasiementen ja gojimarjojen kera. Se tykkää siitä ja sen terveellisyydestä ja luvanvaraisuuden rajalla kasvattaa pieniä hampunituja ikkunalla. Se pelkää et siltä pöllitään chilit ja superfoodit jos lamput säteilee liikaa lämpöä tai naapuri saa hulluja kostoaatoksia pieneen kähärään kaaliinsa.

"Poliisi epäili marsuviljelmää kannabisyhteisöksi"

Suurinpiirtein tuollainen lause oli viikolla Iltalehdessä.

Tämä tarkoittanee sitä, että isoveli valvoo ja poliisi pörrää helikoptereilla ihmisten kotien päällä etsien kattoon pompsahtavaa lämpöanturilukemaa! Ohimennen on tullut kuultua, että myös viherliikkeitä suljetaan sillä perusteella, että ne välittävät ihmisille materiaalia, jolla voi halutessaan viljellä huumehamppua. Pitäisiköhän ihmisiltä kieltää myös vaatekaapit? No ei sentään, kielletään kaikki liikkeet, jotka myyvät vaatekaappeja ja ongelma on ratkaistu.

Hamppu on ollut kova juttu jo ammoisista ajoista ennen aspiriinia, jolloin sitä käytettiin lääkkeenä monenlaiseen vaivaan ja sairauteen. Erityisen kova sana se oli jo 30-luvulla, kun tyypit kehitti auton, joka oli tehty hampusta, ja joka kulki myös kyseisellä aineella. Siinä oli saumaa ottaa käyttöön se seuraava huippu juttu, kova sana,

"The thing, SE jostakin",

vaan mihin suuntaan oli tämä maailma menossa nyhtäessään bensarahaa pienten kansalaisten taskuista? Siihen se oli menossa, että sattuneista syistä Ameriikka päätti silloin kieltää hampun viljelyn. Ja kaikkihan osaavat laskea että yksi plus yksi on yhtä kuin hampunkieltolaki? Ei ole puhtaat hamppujauhot pussissa nyt tässä asiassa!

Tällä ylistyksen sanoja helposti ansaitsevalla kasvilla on montakin huippua puolta. Siitä saa vahvaa kangasta, terveysruokaa, astetta parempaa ekologista "muovia", auton osia, astetta terveellisempää "bensaa", se on uusiutuva luonnonvara, jonka kuituja riittää niin moneen lähtöön, että se on kova uhka paperiteollisuudelle mm. uusiutumiskykynsä ja monistautumistehonsa ansiosta. Torjunta-aineitakaan ei tarvita kun kasvilla on homma terveellisesti hallussa (enkä kirjoita tätä siis "halluissa").

Unohtakaa ne puut, alkakaa viljellä sitä kuituhamppua! Eikö metsiä pitänyt suojella? Sitä paitsi hamppu parantaa maaperää. Sekin vielä.

Monet meistä luulee, että kaikki hamppu sisältää tätä huumetta, jota THC:ksi kutsutaan. Siemeniä ja öljyjä, jopa hamppujauhoja voi taviksetkin käyttää silti huoletta pelkäämättä, että rikkoo paikallisia ylihyysättyjä lakeja. 
Mutta kuinka pieninä ne viattomat öljy- tai kuituhampun idut täytyy heittää huiviin, ettei minkäänlaista rikkomusta pääsisi tapahtumaan kun kehittyvät niin nopeasti jo sirkkalehtiasteelle, mä huomaan?!

Tässä lähteenä käyttämässäni lehdessä muuten lukee, että hampun kasvatus, hallussapito ja käyttö pienissä määrissä omiin tarkoituksiin on laillista. Ovatko asiat jo muuttuneet tuossa määrin vai onkohan toimittajalla sattunut pieni lipsahdus ja unohtunut mainita mikä maa ja valuutta on kyseessä. ;)

No nyt tehtiin hampusta asiaa, ensi kerralla ehkä jotain aivan muuta.

LÄHTEET:
-Magneetin paperimallinen julkaisu (jos asiat ois menneet beibi toisin, niin tää lehti ois tehty HAMPUSTA)

Lehden satunnainen kommentti: "Makaan keskijakaus levällään olkkarin lattialla ja hyvältä tuntuu"

Nettilehteen pääsette rakkaat ystävät täältä:
http://www.magneettimedia.com/?p=4500

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti